Ambasador u Indiji sin atentatora na Tadića koji je tužio Vučića zbog Savamale

0
131
VLADIMIR MARIĆ, ALEKSANDAR VUČIĆ, DRAGAN MARIĆ Foto: Telepromter

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u višednevnoj poseti Indiji. Ko je ambasador Srbije u Inidiji i kakva je njegova veza sa navodnim atentatorom na Borisa Tadića i Vučićem i Savamalom?

Ambasador Srbije u Indiji je Vladimir Marić. Na tu funkciju postavljen je 2014. godine.

Otac Vladimira Marića je Dragan Marić. Dragan je u javnosti poznat kao čovek koji je ušao u Predsedništvo i pokušao da se raznese dok je predsednik bio Boris Tadić. Dragan je u medijima i javnosti predstavljen kao “atentator na Tadića”.

Dragan je ujedno i jedan od aktivista inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”. On je uspeo preko Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja da dobije ime tužioca u slučaju Savamala.

Dragan MArić na protestu
DRAGAN MARIĆ NA PROTESTU “NE DA(VI)MO BEOGRAD”

Dragan je nedavno podneo tužbu protiv Aleksandra Vučića zbog Savamale.

On u tužbi traži da mu se zbog premijerovih neistina u vezi Savamale isplati iznos od 20 miliona dinara na ime naknade nematerijalne štete, zbog pretrpljenih duševnih bolova i povrede dostojanstva.

– Predsednik Vlade Republike Srbije, sa položenom zakletvom pred poslanicima Narodne skupštine, kao izabrani predstavnik naroda, nema pravo da laže narod, i mene kao tužioca, javno rekavši da su u Savamali srušene tri ilegalne barake. Predsednik Vlade prekršio je Ustav i zakone Republike Srbije i pogazio datu zakletvu kao izabrani predstavnik naroda. Dužan je da govori istinu, i samo istinu”, navodi se u njegovoj tužbi.

Dok tata Dragan tuži premijera za 20 miliona dinara i bori se za pravdu oko Savamale, njegov sin Vladimir dočekuje tog istog premijera u Indiji u svojstvu ambasadora Srbije.

Izvor: Telepromter

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here